Paulig, som äger varumärket Santa Maria, skänker en kvarts miljon kronor till hjälporganisationen Giving People. Samtidigt uppmärksammar man organisationen i julens kryddkampanj, för att engagera fler att bidra.

Idag lever ca 186.000 barn i vad som klassas som relativ fattigdom, vilket baseras på hushållets inkomster. Ytterligare 175.885 barn lever i familjer vars inkomst utmäts av kronofogden.* En situation som Linda Hellquist, Generalsekreterare på Giving People, arbetar för att motverka, på både kort och lång sikt:

– Giving Peoples vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Det gör vi både genom att fånga upp de familjer som behöver kortsiktig hjälp för att klara sig ur en svår situation och genom att bryta något som på sikt kunde blivit en permanent fattigdom.

Men vad har då kryddor för koppling till samarbetet med Giving People?

Eva Berglie, Kommunikationschef Paulig Scandinavia & Central Europe.

– Vi är nog många som väldigt starkt förknippar kanel, kardemumma och saffran med julen, inte minst väcker dofterna kanske minnen från barndomens jular. Samtidigt vet vi att julen är en extra svår tid för barn och vuxna som lever under socialt utsatta förhållanden. Därför fick vi tillsammans med Giving People idén att ge ekonomiskt stöd till organisationen – men lika viktigt, att ge Giving People och barnens utsatthet uppmärksamhet, säger Eva Berglie, Kommunikationschef Paulig Scandinavia & Central Europe.

Hur kan privatpersoner bidra?

Bidrag från företag är ett välkommet stöd, men själva kärnan i Giving Peoples verksamhet är ett nätverk av privatpersoner som åker ut med hjälp till de hjälpsökande familjerna. Organisationen har sedan starten i september 2013 förmedlat ett stort antal matkassar, kläder, skor och hygienartiklar till barnfamiljer över hela Sverige.

Men det finns fler sätt att hjälpa. Under Coronakrisen märker Giving People av ett extra stort behov från de utsatta familjerna. Därför kan du enkelt skänka en matkasse via organisationens websida. Privatpersoner kan också bidra genom att bli månadsgivare, skänka till exempel kläder, mat och skor, köpa något i gåvoshopen eller pärla armband. Du kan även stötta Giving People genom att bli julgivare inför julen 2020 eller swisha ditt bidrag till 123 137 65 24.

– Vi hoppas att konsumenter utöver att stötta vårt samarbete med Giving People genom att köpa kryddor, också inspireras att engagera sig på andra sätt. För en god jul i dubbel bemärkelse, säger Eva Berglie.

* Källa: Rädda Barnen