Italienska Granarolo lanserar Gorgonzola i tre varianter; mild Gorgonzola Dolce, smakrik Gorgonzola Piccante och omåttligt krämiga Gorgonzola & Mascarpone. Givna på nästa aperitivo och supergoda i matlagning.

Granarolo är den största italienska mejerigruppen, företaget ägs av 700 italienska mjölkbönder och är det självklara valet för många italienare. All Gorgonzola från Granarolo är tillverkad i Italien med italiensk mjölk enligt genuin italiensk osttradition.

Gorgonzola är en klassisk italiensk blåmögelost av komjölk. Den oemotståndligt krämiga och ibland intensiva osten sätter verkligen smak på tillvaron. Kort lagring ger en mild och len ost, längre lagring ger mer pikanta aromer och en fastare konsistens.

– Gorgonzola är fantastiska att äta som den är, men mellan dig och mig så passar den till allt. Till pasta, på pizza och i risotto. Osten är oumbärlig i det italienska köket och en av världens äldsta blåmögelostar, säger Luca Tonin, vd Granarolo Nordic.

NYHETER
Granarolo Gorgonzola Dolce är originalet – mjuk, krämig och välbalanserad, lagrad i minst 50 dagar. Fantastiskt len och en favorit i vilken valnötspasta som helst. Pris: 54,90 kr/200 g.

Granarolo Gorgonzola Piccante är smakrik och intensiv, lagrad minst 80 dagar. De pikanta aromerna sätter tonen i allt som behöver en smakskjuts. Underbar på ostbrickan. Pris: 56,90 kr/200 g.

Granarolo Gorgonzola & Mascarpone. En svårslagen blandning av två älskade italienska ostar, sammetslent och oemotståndligt krämigt. Cirkapris: 47,90 kr/200 g.