Lantmännen har utsett Christian Johansson till ny CFO för koncernen. Christian, som närmast kommer från SKF, tillträder den 3 februari.

Christian Johansson tillträder som ny CFO för Lantmännen och kommer att ingå i koncernledningen. Christian kommer senast från en roll som Senior Vice President & CFO för SKF och har tidigare varit CFO för Gunnebo. Utöver det har Christian haft ledande positioner på Volvo och ABB, och har därigenom gedigen internationell erfarenhet – både från globala positioner och genom att ha arbetat och varit bosatt utomlands.

–  Det är med glädje som jag hälsar Christian Johansson välkommen till Lantmännen och koncernledningen. Med mer än 30 år i ledande roller på globala industriföretag, och en värdefull internationell erfarenhet, är jag övertygad om att Christian är mycket lämpad att leda Lantmännens ekonomi- och finansfunktion och att han kommer att bidraga till att driva den fortsatta utvecklingen av Lantmännen, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Christian tillträder rollen som CFO för Lantmännen den 3 februari.

– Det är en stor ära och det är med stolthet som jag ser fram emot att börja arbeta på Lantmännen, ett fint företag med välkända varumärken, bra värderingar och unika möjligheter. Jag har haft förmånen att arbeta i flera svenska industriföretag som expanderat internationellt och som idag verkar på en global marknad. Jag tror att mina erfarenheter kan bidra till en fortsatt hållbar och lönsam utveckling av Lantmännen, säger Christian Johansson. 

Christian ersätter Michael Sigsfors som har varit tillförordnad CFO sedan Ulf Zenk lämnade Lantmännen i oktober.