En ny era inleds för Svenskmärkning AB med utnämningen av Tina Stugemo som företagets nya VD. Stugemo, tidigare verksam vid Arla Foods, kommer att tillträda sin roll den 15 januari 2024 och leda det framstående initiativet för frivillig ursprungsmärkning, Från Sverige.

I ett betydelsefullt steg för Svenskmärkning AB har Tina Stugemo utsetts till den nya VD:n för företaget, som är ansvarigt för den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Med en gedigen bakgrund från Arla Foods och erfarenhet inom försäljning och marknadsföring inom FMCG tar Stugemo sikte på att fortsätta stärka den svenska livsmedelsproduktionen.

”Jag är stolt och också ödmjuk inför uppgiften att få vidareutveckla den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige tillsammans med Från Sverige-teamet och ägarna. För mig blir det ett naturligt steg att fortsätta i livsmedelsbranschen med Från Sverige-märkningen efter ett flertal år inom försäljning och marknadsföring i FMCG och nu senast som Customer Marketing Director i det bondeägda företaget, Arla Foods. Det finns mycket att göra för att stärka den svenska livsmedelsproduktionen”, säger Tina Stugemo.

Åsa Odell, styrelseordförande för Svenskmärkning AB, uttrycker förtroende för det nya ledarskapet: ”Tina kommer till oss med gedigen erfarenhet från livsmedelssektorn, hon har en djup förståelse för såväl marknad, som kommunikation och konsumentens beteende och är en erfaren ledare. Jag är övertygad om att Tina tillsammans med Från Sverige-märkningens kompetenta team av medarbetare, och engagerade styrelse, kommer att fortsätta utveckla och leda märket mot nya framgångar.”

Med 228 företag som redan använder den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och cirka 12 000 godkända produkter, har märket etablerat hög kännedom och förtroende hos konsumenterna. Fler företag välkomnas att ursprungsmärka sina produkter enligt de gällande kriterierna för att bidra till att stärka den svenska livsmedelsproduktionen.

”Jag vill hälsa Tina Stugemo varmt välkommen till oss på Svenskmärkning och ser fram emot ett gott samarbete”, avslutar Åsa Odell.