Original Long Drink finns nu även som alkoholfri. Den klassiska finska blanddrycken blir det senaste tillskottet av alkoholfria alternativ på svensk dagligvaruhandel. Original Long Drink 0,0% har en söt och fruktig smak med inslag av grapefrukt, citron och ginarom.

– Vi känner en stor glädje att Original Long Drink 0,0% nu finns på svensk dagligvaruhandel. Fler väljer bort alkoholen och den alkoholfria Original Long Drink blir då ett perfekt alternativ. Blanddrycken har sina rötter i Finland men är även välkänd på den svenska marknaden och bland svenska konsumenter. Det har funnits en efterfrågan på en alkoholfri – och därför är det mycket glädjande att det nu finns, Säger Johanna Elf, Produktchef.

Original Long Drink 0,0% finns på Willys, Hemköp, Coop, ICA och Tempo.

Hartwall Original Long Drink uppfanns redan 1952 i samband med OS i Helsingfors. Det fanns en oro att inte hinna betjäna alla törstiga gäster. Hartwall skapade då Original Long Drink, en färdigblandad cocktail på burk – lätt att servera, redo att drickas. Lanseringen i samband med OS 1952 blev en stor succé och idag kallas Original Long Drink för Finlands nationaldryck. Drycken går även under smeknamnet ”Lonki” eller ”Lonkero”. Tanken var till en början att drycken endast skulle serveras under OS, men finländarna blev kära i Original Long Drink och produktionen har fortgått sedan dess. Idag är det den mest sålda blanddrycken i Finland.

Trots den starka anknytningen till Finland där drycken har sina rötter så har varumärket växt sig starkt även i Sverige. Long Drink har länge funnits att köpa på både systembolag och restauranger. Nu finns den även tillgänglig på svensk dagligvaruhandel. Long Drink 0,0% har en söt och fruktig smak och passar utmärkt till hemmakvällar eller festligare tillfällen. Fungerar även väl att avnjutas som sällskapsdryck eller apertif!