Hemköp och Sabis öppnar en ny matbutik i Sickla Galleria i Stockholm. Butiken ska stå klar att öppna redan under 2022 och får namnet Hemköp Sickla.

Den nya butiken, på cirka 1 700 kvadratmeter, kommer att ligga vid den västra entrén till Sickla Galleria, som ägs av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. Det blir en helt ny butik med matglädje, inspiration och riktigt bra färdigmat, och det i ett av Stockholms just nu mest expansiva områden vad gäller bostäder, kontor och butiker, samt en knutpunkt för framtida kollektivtrafik.

 –  Det är fantastiskt roligt att familjeföretaget Sabis tillsammans med Hemköp öppnar en riktig matbutik i Sickla. Av erfarenhet vet vi hur duktiga Sabis är på att lokalt anpassa och driva sina butiker, så jag ser mycket fram mot etableringen av ytterligare en handlarägd Hemköpsbutik, säger Henrik Sved, driftchef Hemköps handlarägda butiker och affärsområdeschef Tempo.

Sabis är ett Stockholmsbaserat familjeföretag grundat 1874. Sabis driver i dag  20 restauranger, tio cafeér, tre hotell och fem matbutiker och har ett nära samarbete med Axfood-koncernen. Sabis driver sedan tidigare butikerna Hemköp Näsbypark, Hemköp Tullinge C, Hemköp Gullmarsplan, Hemköp Fruängen C och Hemköp Sabis Fältöversten.