Hemköp och fastighetsägaren storsatsar för att lyfta handeln i centrala Härnösand. Hemköpshuset rustas upp och med Systembolaget som ny granne ökar kundflödet. 

— Vi vill vara med och utveckla centrum och vi investerar ordentligt i Hemköp. Vi är här för att stanna och erbjuder lagom till advent en helt omgjord butik, säger Mattias Bast, handlare Hemköp Härnösand.

I början av oktober började Hemköp byggas om och fräschas upp för att möta kundernas behov. Invigning sker till första advent och butiken håller öppet som vanligt under renoveringen.

— Känslan blir en ny butik. Mejeriavdelningen flyttas till en mer framträdande position. Frukt, grönsaker och brödavdelningen får ny inredning och fokus är fortsatt färskvaror i butiken, säger Mattias Bast.

I samband med ombyggnationen lyfts entrén till Hemköp fram för att skapa en trevligare och tryggare miljö. Även parkeringshuset rustas upp. Sammantaget investerar fastighetsägaren Westerlinds närmare 20 miljoner kronor i fastigheten.

— Vi har länge jobbat för att få ett modernt dagligvarukluster i centrala Härnösand. Genom Hemköps nysatsning och Systembolagets flytt får vi just detta. Det är väldigt goda nyheter för Härnösand och centrumhandeln, säger Emil Westerlind, vd Westerlinds.

Fakta Hemköp Härnösand

Adress: Storgatan 26

Handlare: Mattias Bast

Antal medarbetare: 12

Öppettider: måndag-fredag 7-21.00, lördag-söndag 9-19.00

Butiksyta: cirka 800 kvm