Nu börjar företaget Årstiderna leverera sina 100 procent ekologiska matkassar även till Sjöbo och hjälper därmed de som vill få inspiration till att äta mer grönt.

”Vegotrenden bland svenskarna är här för att stanna”

Förra årets stora Sifo-undersökningVegobarometern avslöjade att andelen svenskar som äter vegetariskt minst två gånger i veckan har ökat från 19 procent till 24 procent sedan 2016. Samtidigt har andelen som svarat att de aldrig äter vegetariskt minskat från 21 procent till 17 procent under samma period. Den främsta anledningen till varför fler väljer att äta vegetariskt är, enligt undersökningen, för miljön och klimatets skull.

Det finns en större medvetenhet bland svenskarna om hur deras matkonsumtion påverkar miljön och många är villiga att ställa om sina vardagsrutiner för ett mer hållbart levnadssätt.

Det gröna alternativet utan rött kött

Årstiderna är det ekologiska företaget med fullt fokus på gröna matkassar som levereras hem till dörren. Bland sortimentet finns inga matkassar med nötkött eller fläskkött, utan istället erbjuds endast vegetariska, veganska och flexitariska alternativ. Målet är att visa att grön kost kan vara inspirerande, mättande och proteinrik. Varje vecka överraskas kunderna med spännande recept och grönsaker som de kanske aldrig sett förut från Årstidernas egna ekologiska gårdar i Danmark eller från noga utvalda leverantörer.

– Vi vill vara förstahandsvalet för alla i Sjöbo som vill ha matkasse och samtidigt bry sig om hälsan och klimatet. De goda rätterna i våra matkassar kan man njuta av med ett gott samvete eftersom de är hälsosamma och råvarorna har odlats fram på ett ansvarsfullt sätt, säger Rachel Seow Sosa, marknads- och säljchef för Årstiderna.

Det har länge gått att beställa hem de populära matkassarna till stora delar av Sverige och Årstiderna har nu efter stor efterfrågan öppnat upp för leverans till Sjöbo. På samma gång börjar Årstiderna också leverera till följande nya städer: Ystad, Simrishamn, Tomelilla och Skurup.