Idag offentliggjorde Norrbottens Affärer att Polarbröds Karin Bodin är utsedd till Årets ledare i Norrbotten 2020. Efter ett år präglat av framgångar men främst tuffa motgångar säger motiveringen: Med tydlighet, mod och ett starkt driv går Årets ledare från ord till handling. En möjliggörare som får varje enskild medarbetare att blomstra.”

Karin Bodin koncernchef för Polarbröd, årets ledare 2020.

Det var tidigare i december som det uppmärksammades att Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd, var en av tre nominerade för Årets ledare i Norrbotten – idag står det klart att hon är vinnaren. Den årliga utmärkelsen delas i år ut för 14:e gången av Norrbottens Affärer i samarbete med i.o.h organisationsutveckling.

Detta är första gången som Polarbröd tar emot denna utmärkelse sedan prisets start 2001. För ett av kriterierna, att ledaren ska ha visat förmåga att leda organisationen och medarbetarna genom utmaningar och/eller omställningar, så har 2020 varit ett unikt år som ledare Polarbröd.

– Det här är verkligen ett lagarbete och jag vill rikta ett stort tack till mina kollegor i koncernledningen, inte minst Polarbröds vd Anders E Johansson. Vi hjälper varandra att glänsa, säger Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd.

Juryn för priset Årets ledare i Norrbotten består av Sara Nilsson, vd JÄMSA, Mia Oldenburg, chef studentservice LTU, Grete Solvang Stoltz, personaldirektör LKAB, Karin Zingmark, professor Region Norrbotten, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norrbottens Media och Sabina Nilsson, redaktör Norrbottens Affärer.

Motivering för Årets ledare i Norrbotten 2020
Den senaste tiden har varit en utmaning utöver det vanliga. Men utmaningar är till för att lösas, och tillsammans med sin personal har Årets ledare i Norrbotten 2020 gjort just det – på ett imponerande sätt dessutom. När fabriken brann ner gick Älvsbyborna man ur huse för att visa sitt stöd för familjeföretaget som betyder så mycket för platsen och människorna som bor här.

Med tydlighet, mod och ett starkt driv går Årets ledare från ord till handling. En möjliggörare som får varje enskild medarbetare att blomstra.

Kriterierna för priset är följande:

Ledaren
* har en förmåga att uppnå hög delaktighet bland sina medarbetare.
* ska ha bidragit till ett gott resultat för verksamheten.
* ser sina medarbetares potential och möjliggör deras utveckling.
* inspirerar och skapar meningsfullhet i jobbet.
* ska ha visat förmåga att leda organisationen och medarbetarna genom utmaningar och/eller omställningar.