Allt om Mat, Juries Favorit: Coops Grekiska Fetaost i Toppklass

Allt om Mat, en välrenommerad matpublikation, har genomfört en omfattande testning av fetaostar, där majoriteten av juryn placerade Coops Grekiska Fetaost högst på prispallen. Även Änglamark fick högt betyg i bedömningen.

Under det test som utfördes av Allt om Mats erfarna panel granskades 12 olika fetaostsorter, som alla tillhörde Coops breda sortiment. Jurymedlemmarna var eniga om att en högkvalitativ fetaost bör kombinera smulighet med en återhållen fuktighet, samt balans mellan syra och sälta – med en önskan om en angenäm mjölkig ton i smaken.

Bland de 12 testade varianterna var Coops Grekiska fetaost i 150 grams förpackning den som utmärkte sig mest, och den var dessutom en av de mest prisvärda per kilo. Juryn ansåg att den hade en otroligt krämig konsistens och samtidigt bibehöll en fin balans av sälta med en aptitretande eftersmak. Även Änglamarks fetaost belönades med en imponerande fyra av fem i betyg och hyllades för sin rika och djupa smak, i linje med en traditionell fetaosts egenskaper.

Minna Björklund, tf Chef EVM Coop Sverige, uttryckte sin glädje över resultatet och poängterade Coops strävan att erbjuda högkvalitativa alternativ till överkomliga priser för sina kunder. Fetaosten är personligt favoritval för henne och används i olika rätter som sallader, pitabröd och pasta.

Det senaste året har flera produkter under varumärkena Coop, Xtra och Änglamark belönats med ”Bäst i test”. Några exempel inkluderar Coop Havredryck, Coop frasvåfflor, Coop Gourmet Potatisgratäng, Änglamark Jordgubbssylt, Coop Silky Shave, Coop Smör & raps, Coop och Änglamark Parmesan, Änglamark torkad mango samt fryst mango, Coop Gourmet Skagenröra, Änglamark kallrökt lax, Coop bryggkaffe, Coop vittvättmedel samt Coop Aioli.

Detta stärker ytterligare Coops rykte som en pålitlig leverantör av prisvärda och kvalitativa produkter inom varierande produktkategorier.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt