Findus Sverige ABs Commercial Director Emma Pålsson tar vid årsskiftet över rollen som vd för bolaget. Emma Pålsson har arbetat på Findus under många år och har bland annat haft roller som marknadschef och försäljningsansvarig inom Retail såväl som Foodservice. Hon är väl insatt i Findus verksamhet samt livsmedelsbranschens och kundernas utmaningar och möjligheter.

Findus Sverige AB har de senaste tre åren genomgått omfattande strategiska och strukturella förändringar vilket har stärkt bolaget avsevärt. Ett arbete som den tillträdande vdn har haft en betydelsefull roll i.

– Emma Pålsson har varit drivande i detta arbete och hon har en genuin Findus-anda i sig. Vi är övertygade om att Emma Pålsson har den erfarenhet och det engagemang som krävs för att fortsätta utveckla Findus som ett av Sveriges starkaste varumärken inom mat, säger Peter Odemark, vd för Nomad Foods Norden.

En viktig del i Emma Pålssons ansvar blir att fortsätta utveckla Findus hållbarhetsarbete. Under året lanserades en koncerngemensam hållbarhetsstrategi, ”Vår väg mot en hållbar framtid”. Strategin anger tydliga riktlinjer och mål för hur Findus och koncernen ska utveckla sin produktion och hantering av livsmedel fram till år 2030. I strategin ingår målsättningar som till exempel att alla grönsaker ska komma från hållbar jordbrukspraxis senast 2025 och att matsvinnet i fabrik och logistikkedja ska halveras till 2030.

– Hållbarhetsfrågan är en av vår tids viktigaste frågor och som livsmedelsproducent har vi stora möjligheter att göra skillnad för både planet och människa. Jag ser mycket framemot att tillsammans med Findus fantastiska medarbetare och i samarbete med våra kunder fortsätta driva vår resa mot en grönare framtid, säger Emma Pålsson.

Emma Pålsson tillträder posten som vd den 1 jan 2020. Under det senaste året har Findus Sverige inte haft någon formell vd. Istället har Nomad Foods vd för Norden, Peter Odemark, även agerat vd i Sverige.

– Internrekryteringen av Emma innebär att vi säkerställer kontinuitet och får en mycket ödmjuk och stark ledare för Findus Sverige de kommande åren, säger Peter Odemark.