ICA återkallar ICA Glassås Salty Caramel 300 g på grund av att produkten felaktigt fått baksidesetikett för ICA Glassås Saltlakrits. ICA Glassås Salty Caramel innehåller allergenen mjölkprotein, vilket inte framgår av etiketten. Detta utgör en fara för konsumenter som är allergiska mot mjölkprotein. För konsumenter som inte är allergiska mot mjölkprotein utgör produkten ingen hälsofara. Återkallelsen gäller endast produkter märkta med bäst-före datum 04-05-2023 och batchnummer 340860.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Incidenter som denna utreds noggrant och en åtgärdsplan med förebyggande åtgärder tas fram och följs sedan upp. Tillsynsmyndighet Solna stad och Livsmedelsverket har informerats.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICAs kundkontakt på telefon 033-47 47 90. ICAs kundkontakt har öppet vardagar mellan 8:00 och 15:00.