Idag slår Apoteket upp portarna till ett helt nytt apotek i Limhamn. Apoteket ligger i Multihuset, granne med vårdcentral, förskola samt butiker, och kommer ha ett brett utbud av läkemedel och andra apoteksprodukter.

– VI har ett fantastiskt fint och modernt apotek. Jag och mina medarbetare ser fram emot att kunna hjälpa boende i Limhamn med omnejd med både läkemedel och hälsa, säger apotekschefen Kariz Namik.

Limhamn och Ön är ett populärt område som expanderar snabbt och det nya Apoteket Multihuset ligger alldeles intill bron som förbinder Limhamn och Ön. Närheten till vårdcentralen som sedan en tid flyttat till Multihuset ger också bra förutsättningar för en god service till alla limhamnsbor.

– Vi har haft kontakt med vårdcentralen och hoppas kunna utveckla vårt samarbete när vi kommit igång och ser vilka behov som finns både när det gäller läkemedel och andra apoteksprodukter, säger Kariz Namik.

Tanken är att Apoteket Multihuset så småningom också ska kunna ha en del hälsotjänster som kompletterar och avlastar vårdcentralen. Öppettiderna har också anpassats till vårdcentralen och är kl 8-18 på vårdagar och 10-14 på lördagar.

På apoteket kommer kunderna att kunna få hjälp på flera olika språk. Förutom svenska och engelska så finns medarbetare som också talar bland annat arabiska och kurdiska.

På apoteket finns också möjlighet att hämta ut läkemedel och andra apoteksprodukter med Expressutlämning.

– Du kan handla läkemedel och egenvård på apoteket.se eller i appen Mitt Apotek och sedan hämta ut dem smidigt efter två timmar på något av våra apotek, berättar regionchefen Camilla Olsson på Apoteket.