Kale United och Movement inleder ett samarbete inom den svenska dagligvaruhandeln med varumärket Astrid Och Aporna. Från och med januari 2020 kommer Astrid Och Apornas produkter tillbaka på hyllorna.

Astrid Och Aporna förvärvades i somras av Kale United och VBites Foods. Bakom Kale United står techentreprenören Måns Ullerstam och bakom Vbites är entreprenören Heather Mills. Kale United är en företagsgrupp som byggts upp kring växtbaserad mat och är finansierat av hundratals investerare världen över. Deras ambition är att öka den globala tillgängligheten och medvetenheten om växtbaserade produkter och idag står Kale United bakom 23 veganska bolag. Företaget sitter på Birger Jarlsgatan i Stockholm på Norrsken House, ett företagskontor där entreprenörer som delar visionen att bidra till en bättre värld sitter tillsammans.

Med helhetslösningar inom sälj, marknad och distribution står Movement som stark partner till Kale United. Tillsammans med Movements specialiserade och drivna säljkår ska Astrid Och Aporna få ökad synlighet och tillgänglighet på den svenska marknaden. Samtliga produkter från Astrid Och Aporna är helt växtbaserade och även fria från ägg och mjölk vilket är ett bra alternativ för den som vill äta klimatsmart i vardagen. Visionen är att deras produkter ska vara det självklara valet för den som vill avstå eller minska sitt intag av animaliska produkter. 

Movements marknadschef Jenny Waldelius, Kale Uniteds CEO och grundare Måns Ullerstam och Movements Senior Key Account Manager Jonas Fejes.

Kale United har letat efter den bästa partnern för att kunna bygga upp Skandinaviens första växtbaserade koncern och vi känner att vi har hittat helt rätt med Movement. Tillsammans kommer vi att erbjuda produkter som hjälper till att minska koldioxidavtrycket” säger Måns Ullerstam, CEO på Kale United.

Jennifer Friman, VD på Movement Group: ”Det känns jätteroligt att starta samarbetet med Kale United. Växtbaserade produkter kommer att fortsätta utvecklas starkt på den svenska marknaden. Att få vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle med hållbar livsmedelskonsumtion känns både viktigt och inspirerande.”