”Julens Hettaste Nyhet: Grythyttan Skogsglögg Gör Storsatsning för att Mätta Glöggtörstiga Svenskar!

Den 1 november återvänder den efterlängtade Grythyttan Skogsglöggen till butikshyllorna. Förra årets storsäljare från det förtrollande Bergslagen sålde slut i flera butiker redan vid lucia, vilket har skapat ännu större förväntningar inför årets lansering. För att säkerställa att ingen behöver gå glögg-lös i jul har den lilla glöggfabriken ökat produktionen med imponerande 20%.

Grythyttan Skogsglögg, tillverkad i över 20 år i den pittoreska glöggfabriken i Bergslagen, har blivit en hörnsten i svenska hem under juletiden. Förra året producerades 104 000 exemplar, och i år har kapaciteten utökats för att kunna leverera hela 125 000 buteljer av ren julmagi.

Denna unika glögg skiljer sig från mängden genom att använda en fruktbas av äpplen, svenska lingon och blåbär istället för den vanliga vinbasen av vindruvor. Resultatet är en perfekt balans mellan sötma och syra, vilket ger Grythyttan Skogsglögg dess karakteristiska smakprofil.

Tillverkningen startar redan i maj i Bergslagen, där bär, fruktjuice och kryddor jäses på ståltank. Efter sommaren buteljeras glöggen och får vila på flaskan för att de klassiska smakerna ska nå sin fulla potential när julen närmar sig.

Doften är fyllig och kryddig med inslag av kardemumma, kanel och kryddnejlika. Den generösa smaken avslöjar toner av mörka bär, ingefära, pomerans och de klassiska julkryddorna. Grythyttan Skogsglögg kan avnjutas varm på traditionellt vis med mandel och russin eller som en svalkande aperitif med is och en apelsinklyfta. Den är lika passande på adventsminglet som på julbordet och kan till och med förgylla din juliga drink med en skvätt ananasrom och toppas med polkagrisgrädde.

Grythyttan Skogsglögg, artikelnummer 96460, kommer finnas tillgänglig på Systembolaget från och med den 1 november och kostar 100 kronor per flaska. Passa på att säkra upp din dos av julens favoritglögg och låt den sprida värme och glädje under vintermånaderna!”

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt