Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan förnyas med hjälp av både möten och digitalisering. Under sommaren flyttar det familjeägda kafferosteriet in på The Lobby i Stockholm för att utveckla ett nytt koncept som fokuserar på en mer hållbar och förhöjd kundupplevelse.

Lena Rodin, Brand Experience Manager på Löfbergs.

– Vi vill bli mer intressanta och relevanta för nästa generation, en utmaning vi delar med många andra. På The Lobby testar vi nya lösningar som vi sedan delar med oss av till våra kunder inom både Retail och Out of home, säger Lena Rodin, Brand Experience Manager på Löfbergs.

Testplattform
The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm är en testplattform för framtidens handel som AMF Fastigheter utvecklat. Här kommer Löfbergs utveckla konceptet Next Generation Coffee – en kaffebar som utöver kylda kaffedrycker och aktiveringar av olika slag låter innovation och cirkulärt tänkande stå i fokus. Syftet med satsningen är att utforska hur kaffeupplevelsen kan förnyas, bland annat genom att dra nytta av digitaliseringens möjligheter.

– Vi bygger upp en kaffebar med självservering där gästerna gör sina egna kaffedrinkar. Försäljningen sker utan traditionella kassor, istället använder vi en digital lösning i samarbete med Universal Avenue som ligger i framkant på området, säger Lena Rodin.

Bygger relationer
Relationsbyggande aktiviteter och möten har en speciell plats i Löfbergs nya koncept. Från socialt umgänge till affärsutveckling – och allt däremellan.

– Vi testar nya former för att bygga relationer som stärker oss och vår omgivning. Vi tror på kraften i att mötas, och att det är tillsammans med andra som vi kan göra skillnad, säger Lena Rodin.

Löfbergs kommer bland annat att erbjuda utvalda partners och andra med intressant och relevant innehåll att använda The Lobby som mötesplats.

– Vi bjussar på lokalen och ett skönt kaffehäng. Av intresset att döma kommer det att bli en spännande blandning av aktörer, säger Lena Rodin.

Sveriges mest centrala kaffeodling
Mycket av Löfbergs aktiviteter på The Lobby kretsar kring hållbarhet och cirkulärt tänkande. Tillsammans med danska TagTomat bygger Löfbergs till exempel upp en kaffefarm i miniatyr som ska fungera som experimentverkstad.

– Här kommer vi att visa vägen för nya idéer och utveckla den cirkulära idén. Och vi sluter kretsloppet genom att använda kaffesumpen från kaffebaren på The Lobby som gödning, säger Lena Rodin.