Högtidsstunden när skogens skatter lockar fram entusiastiska svampplockare närmar sig, och i en sympatisk gest inför denna årliga tradition, presenterar det välkända halländska företaget Gårdschips en sensationell nyhet som kommer att kittla smaklökarna och väcka uppskattning hos naturälskare och matentusiaster överallt.

Med ett perfekt tajming för den efterlängtade svampsäsongen introducerar Gårdschips stolt en knaprig innovation som är inspirerad av våra skandinaviska skogar. Det nya grytfriterade potatischippet, som utstrålar en delikat smak av den omtyckta Karljohan-svampen, lanseras som en exklusiv limited edition.

Hanna Åhsberg, respekterad platschef vid Gårdschips i Laholm, uttrycker entusiasm över detta tillskott till sortimentet: ”De krispiga, grytfriterade chipsskivorna, vars smak utstrålar en subtil ton av Karljohan-svamp, är inte bara en njutning i sig själva utan passar också utmärkt på en smakfull charkbricka.”

Efter en överväldigande framgångssaga med sina tidigare hyllade svenska sommarsmaker, steglar Gårdschips nu in i sensommaren med en fullkomligt ny smakupplevelse för sina grytfriterade delikatesser – en smak som är präglad av den klassiska Karljohan-svampen. Dessa smakrika potatischips bidrar till den perfekta krispigheten på höstens värmande svampsoppa.

I den idylliska orten Laholm tillverkar Gårdschips med hängivenhet sina chipsskivor enligt traditionella metoder. Deras stolta produkter är enastående lokala, då potatisen odlas och skördas på marker som ligger tätt intill produktionsanläggningen. Åhsberg betonar företagets engagemang för lokal förankring: ”Vi tillagar våra chipsskivor i den finaste svenska rapsoljan. Med stolthet avslöjar vi på varje förpackning vilken mästare som skapat chipsskivorna, vilken potatissort de härrör ifrån, samt var i vårt närområde potatisen har fått växa. Denna unika kombination av faktorer är det vi kallar för genuint halländskt hantverk.”

De spännande nyheterna smaksatta med Karljohan-svamp förväntas nå butikshyllorna under vecka 33/2023, vilket ger både svampentusiaster och finsmakare anledning att längta efter hösten med extra iver.

Karljohan-svamp 150 g
Karljohan-svampen, känd för sin rika och djupa smakprofil, har inspirerat Gårdschips att skapa en
chipssmak som tar konsumenterna med på en resa genom våra svenska skogar. Lika underbara på
egen hand som på charkbrickan. Prova gärna!