Förpackat godis i påse är inget nytt för BUBS Godis. De ikoniska Skalle-godisarna har till exempel funnits på påse under en längre tid. Nu är det dags för tillökning i familjen: Goody – ett nytt koncept på påse.

Goody bygger på några av favoritsmakerna ur BUBS Godis lösviktssortiment. Godisbitarna har formen av små ovaler och är tilltalande i storlek, färg och konsistens. Serien finns i tre olika påsar: en söt, en sur och en salt.

Goody känns som ett roligt komplement till de redan befintliga påsarna med skallar. Konceptet handlar om välkända, uppskattade smaker och vi vet av erfarenhet att just våra skumprodukter är populära. Exempelvis är Goody Sweet Ovals en mindre variant av mångas favorit Banana Bubs från lösvikten. Det ska bli spännande att se produkterna i butikshyllan, säger Malin Lindström, Marknadsansvarig på BUBS Godis.

BUBS Godis arbetar mycket med produktutveckling, och planerna på att lansera ett sådant här kompletterande koncept till skallarna har funnits under en tid.

Ja, planerna har funnits hos oss ett tag. När pandemin bröt ut under våren drabbades vi förstås som så många andra. Vår lösgodisförsäljning påverkades negativt, och därför kände vi att det var läge att agera snabbt och sjösätta Goody-konceptet. Allt har varit möjligt tack vare att vi är ett snabbfotat företag med egen supermodern produktion och korta beslutsvägar. Det gör oss flexibla och att vi relativt snabbt kan agera på händelser i omvärlden, avslutar Malin Lindström.

Påsarna har formatet 90 gram*. De är veganmärkta samt även Fairtrade-märkta. Lanseringen sker under vecka 37 och produkterna kommer finnas tillgängliga på flertalet dagligvarukedjor.

* Goody Sweet Ovals finns även som 175 g påse hos Axfood.