Mikrovågsugnen återvänder som stjärnan i köket, och svenska salladsföretaget Picadeli tar ledningen i den gastronomiska revolutionen. Genom att krossa myterna och erbjuda inspirerande mikromatidéer, tar de mikrovågsupplevelsen till en helt ny nivå.

Hem | Picadeli

Under 1980-talet var mikrovågsugnen en oumbärlig kökskamrat i varje svenskt hem och matlagning i mikron blev en explosiv trend. Efter fyra årtionden gör mikrovågsugnen nu en imponerande comeback, drivet av matlagningstips och trender på plattformar som TikTok. Trots detta verkar gamla myter och dåliga matvanor hålla oss tillbaka från att utforska fullt ut.

LÄS OCKSÅ: Picadeli banar väg för hållbara förpackningar för salladsskålar

Picadeli 2023

Picadeli, banbrytare inom svensk salladskonst, tar nu initiativet för att riva ner murarna kring mikrovågsugnens potential och återuppliva intresset för mikromatlagningskonsten. Sedan sin start 2009 har Picadeli strävat efter att erbjuda hälsosam och läcker snabbmat, och de tror att mikrovågsugnen kan vara en nyckel till detta.

Ted Hallberg, produktutvecklare på Picadeli och tidigare kock på Michelinprisade restauranger, påpekar att korrekt mikromatlagningsmetod bevarar näringsämnen och främjar optimal smak. Han uppmanar till att utforska möjligheterna och ta reda på de bästa metoderna för att skapa läckra rätter.

LÄS OCKSÅ: Picadeli utökar sortimentet med citrongul pasta, poppig rödkål och purpurfärgade ägg

Mikrovågsugnen återvänder som stjärnan i köket, och svenska salladsföretaget Picadeli tar ledningen.

Picadeli lyfter även fram klimatsmarta och kostnadseffektiva fördelar med matlagning i mikrovågsugnen. Genom att välja färska råvaror efter säsong istället för frysta färdigrätter, kan man gynna både miljön och plånboken. En trend som kombinerar dessa fördelar är den uppvärmda salladen.

LÄS OCKSÅ: Ökat försäljningssnitt i dagligvaruhandeln– Picadeli slår nya rekord

– Alla borde testa att laga en riktigt god värmd sallad, gjord med hälsosamma och hållbara ingredienser. Välj säsongens grönsaker, en god bas på exempelvis pasta eller quinoa, ditt favoritprotein, toppa med dressing – och värm en kort stund i mikron! Perfekt för en kylig novemberdag, säger Ted Hallberg.

LÄS OCKSÅ: Picadeli växlar nu upp sitt hållbarhetsarbete

För att inspirera fler att omfamna mikrovågskonsten delar Picadeli med sig av tre vanliga myter om matlagning i mikron och förklarar varför de inte stämmer. Dessutom bjuder de på recept till fem enkla och smakrika sallader som tar mikromaten till nya höjder. Läs mer på deras hemsida.

Text: Redaktionen – Butiksnytt