Enligt jordbruksverkets statistik konsumerar vi svenskar dubbelt så mycket socker som vi borde. Famora Foods väljer att göra någonting åt det växande folkhälsoproblemet genom att erbjuda högkvalitativa produkter utan tillsatt socker.

Den nya produktserien heter passande nog DOERS som bygger på att inspirera folk att ta tag i saker istället för att bara prata om det de borde göra. Det kan handla om att komma iväg till gymmet eller att äta hälsosammare.

Första produkten ut på marknaden är proteinchokladdragerade nötter i olika nötmixar. Helt utan tillsatt socker, med extra protein för att toppa produkten ytterligare. Smaken och känslan av fyllig choklad och krispiga nötter är kvar.

-Kvalitet, inspiration och innovation. Tre ord som väl sammanfattar våra produkter, säger David Orang, VD på Famora Foods som ligger bakom produkten.

Lanseringskampanjen är i full gång, 12 000 hushåll och utvalda influensers kommer få hem produkten i olika prenumerationsboxar under våren. Företaget satsar även starkt på marknadsföring via sociala medier och olika samarbeten med andra företag.

DOERS kommer att finnas i COOPs butiker samt i utvalda ICA butiker från vecka 19.

DOERS finns i smakerna: CASHEWS & PEANUTS, HAZELNUTS & PEANUTS, ALMONDS & PEANUTS i storleken 100g, alla med 20g protein/påse.