Den 6:e oktober öppnar Coops nya butik i Hagastaden i Stockholm. Här kommer ny teknik möta lokalt mathantverk. Från det egna restaurangköket erbjuds härliga rätter att köpa hem eller äta på plats i bistron, tillsammans med en god dryck noga utvald av butikens sommelier.

Tänk dig att kunna fylla matkassen med sallad som odlats i butik, komplettera med såser och tillbehör lagade av butikens kock. Matvarorna scannar du och betalar med mobilen och går ut från butiken utan att behöva stå i kö i kassan. Allt detta kommer bli verklighet i Coops nya matbutik i Hagastaden.

coop hagastaden

”Vi vill skapa en butik som är lika innovativ som inspirerande. Det ska vara lika enkelt att snabbt klara av sina vardagsinköp som att inhandla en festmåltid, vare sig du vill laga den från grunden eller bjuda på mat från vårt restaurangkök”, säger Maria Ytter, butikschef på Coop Hagastaden.

Kundernas inköp i butiken kommer i huvudsak att göras i appen ”Scan & Pay”. Det innebär att kunden själv scannar sina varor medan matkassen fylls på. Sedan betalar man enkelt direkt i appen antingen med Swish eller betalkort och därefter är det bara att gå ut.

Butiken rymmer både bageri och restaurangkök och kommer att erbjuda nylagad mat från frukost till middag, att äta på plats eller ta med. I köket basar kökschefen Jonas Corbell, som närmast kommer från restaurangerna Österlånggatan 17 och Le Rouge. Från köket kommer det serveras måltider och enklare rätter på säsongens råvaror. Teamet i köket ser också till att butikens salladsbar håller högsta klass och att det runt om i butiken finns läckra tillbehör som sätter guldkant på vardagsrätterna.

I butiken kommer den lokalt producerade maten få mycket utrymme. Redan i entrén kommer kunderna mötas av en butiksodling som tas fram i samarbete med företaget Grönska. Odlingen som kommer att starta i slutet av oktober kommer göra butiken självförsörjande på färska örter.

Under vinjetten Goda Grannar kommer en lokal leverantör lyftas fram temporärt. Först ut är Stava Gårdsmejeri som erbjuder ett härligt utbud av dessertostar. För den som vill äta växtbaserat finns ett både brett och spetsigt sortiment samlat i butikens Vegorum.

Utöver restaurangköket på våning 1 finns det dessutom en bistro i gatuplan där man kan slå sig ner och ta en pizza eller något annat från menyn, och få tips på passande dryck med allt från lokalproducerad öl till naturvin, noga utvalt av butikens sommelier.