Under senare delen av våren 2020 öppnar Willys Hemma en ny butik mitt i centrala Lund på Stortorget. Ett 20-tal nya medarbetare kommer att rekryteras till butiken.

Med ett uppskattat koncept och med en fin utveckling av den redan befintliga ”stora” Willys-butiken väljer Willys att nu satsa ytterligare i Lund genom en ny Willys Hemma-butik. Willys Hemma är Willys koncept för mindre butiker i bostadsnära eller centrala lägen. Butiken kommer ligga centralt mitt i Lunds innerstad på Stortorget, och blir ett bra komplement till den befintliga som ligger strax utanför stadskärnan. Butiken kommer få en totalyta på 1130 kvm.

– Willys har ett starkt varumärke i Lund med en trogen och växande kundkrets. Genom butikens premiumläge mitt på Stortorget kommer vi nå ut till en viktig och ny del av staden, vilket vi ser fram emot, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.  

Sortiment och priser för Willys Hemma är liknande som på ”stora” Willys, med ambitionen om att man ska kunna handla hela sin matkasse i butiken, till ett bra pris. I sortimentet finns till exempel hembakat bröd, gott om frukt och grönt, ekologiska och vegetariska alternativ. Willys har höga ambitioner när det gäller miljö och hållbarhet och butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker med ett stort sortiment av hållbara varor och ett omfattande eget miljöarbete, till exempel med källsortering och energieffektivisering. 

Etableringen av den nya butiken kommer innebära ca 20 nya arbetstillfällen.