Idag lanserar Lidl Sverige en helt ny hårdost som endast kommer att säljas i Lidl-butiker runtom i landet. Osten “Ysta” är en tolv månader lagrad ost med en djup och kraftig smak med syrliga inslag och gräddiga toner. Namnet Ysta är en hyllning till svensk ostproduktion och röstades mellan 280 olika förslag fram av Lidl Sveriges medarbetare. Osten Ysta produceras naturligtvis i Sverige och är gjord på svensk mjölk.

Lidl Sveriges svenska sortiment fortsätter att breddas. Efter de uppskattade Från Sverige-veckorna breddar Lidl Sverige sitt sortiment ytterligare, den här gången på ostfronten. Osten Ysta, en 12 månader lagrad ost, passar lika bra på knäckemackan till frukost, mellanmålet eller på smörgåsen till soppan.

– Vi ville ta fram en lagrad hårdost med mycket smak som passar alla plånböcker. Resultatet, osten “Ysta” är ett exempel på just detta. Det här är en ost som jag är övertygad kommer att uppskattas av de svenska konsumenterna, säger Björn Sterner, kategorichef mejeri på Lidl Sverige.

Osten Ysta hittas i butik med start idag den 28 oktober med en prislapp på 99 kr/kg, och kommer att finnas i alla Lidl-butiker i Sverige.