Président inleder det nya året med att bredda sitt sortiment. Le Brie Gourmet är en krämig och aromatisk brie med exklusiv fyllning.

Présidents kommunikationskoncept, En liten bit av Frankrike, har drivit upp suget efter fransk delikatessost. Varumärket kan blicka tillbaka på ett framgångsrikt år, och står för Sveriges mest sålda brieost. Nu kommer en ny typ av premiumbrie, i två varianter med en smakrik fyllning.

– Det vi kan se är att konsumenter gärna unnar sig finare ost. Man köper mindre bitar, men gärna av högre kvalitet. Det kan bero på att vi fått flytta hem restaurangkvällarna i större utsträckning, och man vill få en lyxig känsla i hemmet, säger Louise Heegaard som är marknadschef för ost på Skånemejerier.

Président Le Brie Gourmet kommer i en unik hexagonisk form med en smakrik fyllning i mitten. Den ena med tryffelsmör gjord på sommartryffel, den andra med mandel och honung.

– Vi är många som reser via maten, och förflyttar oss med hjälp av nya smaker. Det är ett sätt att drömma sig bort. Vår förhoppning är att Le Brie Gourmet kan förvandla en ost-och vinkväll i soffan till en afton på en fransk bistro i Paris, säger Louise Heegaard.