I Vindeln är det Caroline Löfström som kommer att ta över rollen som säljchef på den bemannade OKQ8-stationen. En timmes bilfärd bort står den forna servitriskamraten bakom disken på en annan OKQ8-station. Det är Therese Åman som från och med den 15 februari blir säljchef på OKQ8-stationen i Lycksele.

Caroline Löfström har sedan servitrisarbetet på Hotell Lappland i början av nittiotalet bland mycket annat varit restaurangchef på Brännlands Wärdshus och hotellmanager på Granö Beckasin.

– Jag tycker verkligen om att OK Västerbotten så långsiktigt arbetar med att ta ansvar för att hålla vårt län levande och dessutom ligger så långt fram i miljöarbetet. I grunden är det ju den smarta lösningen med en förening som möjliggör så mycket och naturligtvis kommer jag att göra allt för att stationen i Vindeln ska fortsätta utvecklas och vara en viktig del av lokalsamhället, med allt från god mat till hög service, säger Caroline Löfström, ny säljchef på OKQ8 i Vindeln.

På en timmes avstånd
Sedan Therese Åman lämnade Hotell Lappland har hon likt kollegan i Vindeln haft en mängd olika tjänster och titlar i såväl besöksnäringen som matbranschen, till exempel 20 år på Ansia Camping, men senast kommer hon från en tjänst på småföretagarnas a-kassa, Småa.

– För mig har stationen i Lycksele tidigare mest varit känd för goda mackor och roliga sista minuten-presenter med friluftstema, men nu när jag har börjat sätta mig in arbetet förstår jag hur viktig funktion stationen har i både samhället och hållbarhetsarbetet. Till exempel att tvätta bilen hos oss gör stor skillnad för vår miljö, men även upplägget med en förening som ägs av alla medlemmar och skapar möjligheter att bli en viktig part i klimatomställningen. Det ska bli väldigt kul att få fortsätta utveckla stationen framåt, säger Therese Åman ny säljchef på OKQ8-stationen i Lycksele. .