Nytt pilotkoncept – Coop Värmland satsar på kundernas upplevelse i butikerna via provsmakningar tillsammans med Store Display

I höst kommer de som besöker några av Coop Värmlands butiker i Karlstadområdet upptäcka att de får chansen att provsmaka flera av produkterna innan de bestämmer sig för köp. Projektet startade 16 september.

Det kommer handla om varierande produktgrupper. Bl.a. så kommer drycker, bröd, ost, snacks, chokladbitar, frukt och grönsaker finnas tillgängliga för provsmakning. Olika varumärken kommer vara representerade liksom Coops egna.

-Vi vill uppmärksamma våra kunder på att det finns väldigt många bra och goda produkter som de kanske aldrig ens provat. Vi vet att det finns produkter som är väldigt attraktiva och omtyckta bara våra kunder får chansen att prova dom, säger Joachim Nilsson på Coop Värmland.

Det är Store Display Nordic som ansvarar för alla provsmakningar i samarbete med Coop Värmland. Provsmakningar och kampanjer i butik via s.k. obemannade ” tysta demonstrationer” är ett av Store Displays specialområden.

Fredrik Fällgren från Store Display Nordic kan konstatera att intresset varit stort från olika varumärken att få vara med och visa upp sina produkter.

– Ja, alla kampanjplatser är fullbokade hela hösten ända fram till jul. Det är många produkter som slåss om uppmärksamheten i butikerna och de olika leverantörerna inser vikten av att låta kunderna inte bara uppmärksamma just deras produkter, utan även få chansen att provsmaka dom. Speciellt nyheter förstås, men även produkter som funnits ett tag. Då slipper kunden köpa ” grisen i säcken”. Vi kan också se via de uppföljningar vi gör att kampanjerna verkligen ger positiva resultat på försäljningen.

Joachim Nilsson från Coop Värmland fyller på med att det behövs en förhöjd kundupplevelse i butikerna framöver för att kunna erbjuda besökarna ett mervärde i jämförelse med att t.ex. beställa hem varor på nätet. – Det skall vara kul och spännande att komma till butiken, säger han.

De butiker som man kan prova sina smaklökar på i höst är Coopbutikerna på Hammarö, Välsviken, Bergvik, City och Norrstrand.