Ridderheims har tagit ett djärvt steg in i den svenska matkulturen genom att lansera sina första produkter inspirerade av landets kulinariska arv. Detta spännande samarbete sker tillsammans med Västerbottensost®, en av Sveriges mest omtyckta delikatesser. Redan från vecka 11 kommer den lyxiga plockbrickan och den ljuvliga ostcremen att finnas tillgängliga i butik.

Ridderheims i samarbete med Västerbottensost

Ridderheims strävar efter att förhöja varje måltid med sin plockmat som hämtar inspiration från kök världen över. Nu riktar de uppmärksamheten mot hemmaplan och presenterar en exklusiv plockbricka där den populära Västerbottensosten stjäl rampelyset både som en len ostcreme och som en mild ölkorv. Ostcremen kommer även att säljas separat.

”Den ljuvliga plockbrickan från Ridderheims, smaksatt med Västerbottensost, imponerade på oss verkligen. Med varje tugga kunde vi känna en harmonisk blandning av smaker som dansade över våra smaklökar. Den milda ölkorven, perfekt balanserad med den rika och lena ostcremen, skapade en smakupplevelse som var svår att motstå. Tillsammans med de spröda grissinina bildade de en enastående kombination som verkligen tillfredsställde våra smaklökar. Det var en plockbricka som inte bara tillfredsställde våra sinnen utan också gav oss en känsla av lyx och välbefinnande. Vi ser fram emot att njuta av denna delikatess igen och rekommenderar den varmt till alla som uppskattar en högkvalitativ och smakrik matupplevelse, säger Charlotte Lindmark från Butiksnytt.

Ridderheims i samarbete med Västerbottensost

Karolina Szczepanska, Marketing Manager på Ridderheims, kommenterar samarbetet: ”Samarbetet med Norrmejerier är verkligen en ’match made in cheese heaven’, och jag vågar påstå att vi nästan överträffat oss själva. Vi tror och hoppas att konsumenterna kommer att uppskatta nyheterna lika mycket som vi gör. Precis som alla våra produkter är det smaken som är i fokus och de är redo att serveras – bara att ta fram och öppna.”

Nyheter – Smaksatta med Västerbottensost®

Mingel Deluxe med Västerbottensost®

Ridderheims introducerade det nya konceptet med färdiga plockbrickor i höstas, och det har blivit en succé. Nu presenterar de den femte i raden – Mingel Deluxe, Ridderheims lyxigaste hittills. Här får du smaka på mild ölkorv, smaksatt med Västerbottensost, ljuvligt god ostcreme med Västerbottensost och spröda grissini. Pris: 44,90 kr/140 g.

Creme med Västerbottensost®

En ljuvligt god ostcreme med Västerbottensost som förhöjer smaken på allt. Perfekt som dipp, på en plockbricka, avnjuten med sked eller varför inte i en pasta eller gratäng? Pris: 33,90 kr/140 g.

Hans Mathiason, produktutvecklare på Atria Sverige, delar sin erfarenhet: ”Vi har lång erfarenhet av att utveckla ölkorv och vet att ölkorv och ost är en riktigt god kombination som går hem ute i stugorna. Nu när vi har fått möjlighet att jobba med den godaste och mest smakrika ost som vi har i Sverige kan det inte bli annat än fantastiskt. Jag har under utvecklingen noga jobbat fram en korv med perfekt mängd ost för godast smak.”

Dessutom lanseras Ridderheims Sweety Drops con queso, en storsäljare från Ridderheims egna tapasbarer med lösviktsförsäljning. Nu kommer den färdigpaketerad i fler butiker. Här blandas milda, söta peruanska chilifrukter med tärningar av krämig salladsost i en ört- och vitlöksmarinad. Pris: 33,90 kr/120 g.

”Vi älskade Ridderheims Sweety Drops con queso av flera anledningar. För det första, den perfekta balansen mellan de milda, söta peruanska chilifrukterna och de krämiga tärningarna av salladsost skapade en smakexplosion i varje tugga. Den ört- och vitlöksmarinaden förhöjde smakerna och gav en härlig arom till hela upplevelsen. Dessutom var dess enkelhet och tillgänglighet lockande – den färdigförpackade produkten gjorde det enkelt att njuta av denna läckra delikatess när som helst och var som helst. Totalt sett kombinerade Sweety Drops con queso smak, bekvämlighet och kvalitet på ett sätt som gjorde den till en omedelbar favorit för oss, säger Charlotte Lindmark.”

De tre nyheterna lanseras på Ica. Ridderheims Creme med Västerbottensost® finns även på Willys och Ridderheims Sweety drops con queso även på Hemköp.

Text: Redaktionen – Butiksnytt