Förpackningar i nytt klimatvänligt material, och en helt ny design.
Så ser framtiden ut för Skånemejeriers ekosortiment Hjordnära.
De nya bruna kartongförpackningar från Elopak kommer att bära symbolen ”certifierad carbon neutral” vilket garanterar att förpackningen är koldioxidneutral.

– Hjordnära är vårt ekologiska sortiment med goda och naturliga produkter. Det är viktigt för oss att hela produkten är bra för miljön och att förpackningen är så naturlig som möjligt, säger Cecilia Lindwall som är marknadschef på Skånemejerier.

Hjordnäras nya bruna kartongförpackningar kommer att bära symbolen ”certifierad carbon neutral” vilket garanterar att förpackningen är koldioxidneutral.

Tillverkningen av de nya bruna förpackningarna skapar mindre koldioxid, framförallt eftersom produktionen av dem kräver mindre kemikalier men också eftersom förpackningarna väger mindre. I jämförelse med Hjordnäras förpackningar från år 2016 är minskningen hela 40 procent. De utsläpp som inte går att undvika klimatkompenseras genom att Skånemejerier stödjer två miljöfrämjande projekt i samarbete med förpackningsleverantören. 

Hjordnäras nya förpackningar är en del i Skånemejeriers resa mot målet att ha 100 procent återvinningsbara förpackningar till år 2022, och 100 procent förnyelsebara förpackningar till år 2030.

Hela Hjordnäras sortiment kommer under året dessutom att få ny design. Först mjölken, därefter följer fil, yoghurt och matlagningsprodukter successivt. Den nya designen harmonierar med de bruna förpackningarna och ger en genomgående känsla av ekologi.

Läs mer på www.skanemejerier.se