När Smiling utökar sitt produktsortiment görs det inte bara hållbart utan även omsorgsfullt. I de starka banden som etablerats med bönderna är jämlika villkor och användande av lokala resurser viktiga beståndsdelar. Visionen är att sälja mycket av böndernas råvaror för att skapa lokal utveckling i odlingslandet. Smiling startar året med att utöka sitt produktsortiment med smakrika nyheter i form av ekologiska pajer, torkad frukt och nötter! 

Först ut är två riktigt goda nyheter till eftermiddagsfikat – ekologisk hallon och äppelpaj. Gjorda av 100% naturliga råvaror, fria från gluten och raffinerat socker.

Förutom pajerna så får man inte heller missa den ultimata nötmixen mandel, cashew honung och pistage som redan spås bli beroendeframkallande! Det är inte bara smaken i sig som är en nyhet men även att de ekologiska och Fairtrade-märkta nötterna numera kommer i större förpackning, 140-160 gram. Med större påsar blir det enklare att dela med sig utav sina favoriter där smakerna cashew havssalt och cashew honung ingår i det nya sortimentet.

Tillsammans förändrar man cashew-industrin då Smiling’s nötter är fria från Blood Cashew. Mellan cashewnötens två skal finns en frätande vätska. Eftersom förädlingen ofta är ett handarbete uppstår omfattande frätskador på arbetarnas händer då de inte har tillgång till rätt skyddsutrustning i fabrikerna. Smiling värnar om sina lokala bönder och fabriker och arbetar för optimala arbetsförhållanden för att undvika detta. När du köper Smilings nötsortiment som givetvis är Fairtrade, är dessa numera kvalitetsstämplade för att garantera deras avstånd till dessa dåliga villkor.

Sist men absolut inte minst så har segmentet inom torkad frukt fått tre nykomlingar! Dessa goda och energifyllda nyheter är Fairtrade-märkta och består endast utav 100% frukt. Frukten odlas, förädlas och paketeras i Ghana som ger en unik färskhet. Från skörd av färsk frukt tills den når butikshyllan i Sverige har det endast gått två månader.

Läs mer om Smiling