Coop Butiker & Stormarknader (CBS), som driver drygt 320 butiker i Sverige, inleder nu ett pilotprojekt kring externa Hämtaskåp i Upplands Väsby. Piloten genomförs i samarbete med OKQ8 på deras servicestation vid Glädjens trafikplats norr om Stockholm. Uppstart sker i november.

Satsningen på Hämtalösningar är ett sätt för CBS att finnas på fler platser där föreningen ser att de kan fylla ett behov. Redan i dag finns Hämtalösningar vid mer än 40 butiker inom CBS. Ambitionen är att ställa ut fler externa Hämtaskåp om pilotprojektet i Upplands Väsby faller väl ut.

– Vi gör detta för att komma närmare våra kunder och medlemmar genom större tillgänglighet och att utvecklas i den riktning vi ser att branschen går mot, säger Erik Edvardsson, Ansvarig utveckling Digitalt och Marknad på CBS. Kundernas tid är värdefull. I och med samarbetet med OKQ8 är ambitionen att på väl utlokaliserade platser möta kunden. De kan göra sin shopping online och enkelt och effektivt hämta upp sina varor när det passar dem.

Uppstart sker under november och blir startskottet på CBS pilotprojekt kring externa Hämtalösningar som inte är kopplade till någon butik.

– Vi är glada att vi nu kan erbjuda denna tjänst till våra kunder och medlemmar i samarbete med Coop. Våra stationer har generösa öppettider och bra lägen, något som vi ser är en stor fördel och som ökar tillgängligheten avsevärt för kunderna. Vi hoppas att denna pilot faller ut väl och så att vi kan erbjuda Hämtaskåp på fler av våra stationer framöver, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.