Tre nya Tempo-butiker öppnar inför sommarsäsongen i Stockholms mellersta skärgård. På Sandhamn profileras klassiska Westerbergs Livs om till Tempo efter en omfattande renovering. På Runmarö och Nämdö blir de etablerade matbutikerna nu Tempo och genom bytet får alla tre ett utökat sortiment med fokus på färskvaror.

– Vi välkomnar de här välskötta butikerna till Tempo och ser att vårt koncept fungerar lika bra i bostadsnära lägen i storstäder som ute på öar i skärgården där handeln främst sker under sommarsäsongen. Med Tempo får butikerna nu ett utökat sortiment och riktigt bra kampanjer varje vecka, säger Henrik Sved, affärsområdeschef Tempo.

Den 22 april blir den enda matbutiken på Sandhamn en Tempo-butik efter en gedigen renovering där hela butiken fått ett lyft.

Caroline Wedberg, handlare Tempo Westerbergs Livs Sandhamn.

– Jag är förväntansfull inför bytet till Tempo och att vi nu till säsongen erbjuder en helt ny butik som känns rymligare och fräschare. Sortimentet avgjorde när vi valde Tempo – vi kan nu erbjuda ett bredare sortiment med fokus på färskvaror, bra färdigmat och ekologiska varor. Tack vare ett större utbud av varumärket Garant kan vi hålla mer konkurrenskraftiga priser, säger Caroline Wedberg, handlare Tempo Westerbergs Livs Sandhamn.

På Runmarö blir butiken Tempo i början på maj och en renovering och uppfräschning planeras. 

Carl Hamacher Tempo Runmarö

– Tempo var det naturliga valet och vi får nu ett komplett utbud av varor och ett jämnare flöde av leveranser. Vi utökar sortimentet inom alla varukategorier och jag är extra glad för delikatesser och chark. Vi blir en fullsortimentsbutik så att kunderna inte behöver åka in till fastlandet. Det känns jätteroligt inför premiären, som en nystart, säger Carl Hamacher handlare kommande Tempo Runmarö.

Innan midsommar öppnar Tempo på Nämdö när ombyggda och renoverade Guns Livs profileras om.

Robert Sörman Tempo Nämdö

– Hela hamnen får ett lyft med ny större matbutik, restaurang och renoverad sjömack. Vi kommer att erbjuda något för alla, hos oss kan man handla basvaror men även frukt och grönt, kött och delikatesser av god kvalitet. Vi får en komplett butik tack vare Tempo och vi kommer att jobba för minskat matsvinn genom synergi mellan butik och restaurang, säger Robert Sörman, handlare kommande Tempo Nämdö.

– Vi får med dessa tre butiker ett tillskott av både lång erfarenhet av handel i skärgården och nytänkande entreprenörskap. Det är stora investeringar butikerna nu gör och det är roligt att se hur Tempo får vara med på deras resor framåt, säger Henrik Sved.