En man sköts ihjäl utanför Ica Nära Tornet i Stocksund på måndagskvällen. Efter dödsskjutningen har tre personer anhållits.

– De är på sannolika skäl misstänkta för mord, alla tre, säger Ann Öberg på Åklagarmyndigheten till tidningen Butiksnytt.

Tidningen Aftonbladet som var först med att meddela händelsen. På måndagskvällen sköts en man i 50-årsåldern ihjäl utanför en Ica butik i Stocksund, Danderyds kommun. Enligt Aftonbladets uppgifter blev mannen träffad både i ryggen, ben och eventuellt blev han även skottskadad i huvudet. Händelsen rubriceras i dagsläget som mord.

Polisen startade en intensiv jakt efter förövarna. Här deltog bland annat polisens piketstyrka, hundpatruller och deras helikopter. Under natten kunde man också hämta in tre personer vid olika tidpunkter, och de har sedermera gripits och anhållits av åklagare, misstänkta på sannolika skäl för mord.

– Brottsrubriceringen är att de tre anhållna är på sannolika skäl misstänkta för mord, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndigheten.

Nya förhör med de anhållna ska genomföras under förmiddagen, skriver polisen på sin hemsida. Vi har försökt nå ansvariga på Ica Nära Tornet, men de har valt att inte svara.