I juni skickade prenumerationstjänsten Smakbox ut provsmakningar av Tulip bacon 125 gram med svenskt kött till 3.100 svenska hushåll. Resultatet blev ett toppbetyg av prenumeranterna: 4,3 av 5 möjliga.


– Vi är stolta över att ha fått ett så högt betyg, men inte förvånade. Tulips bacon håller högsta kvalitet, vilket återigen bevisas genom resultatet från Smakboxs juniutskick, säger Jessika Höglund, varumärkesansvarig för Tulip på Danish Crown Foods Sweden.

I februari lanserade Danish Crown Foods två baconartiklar med svensk råvara – Tulip Bacon 140g och Tulip Bacon 125g. I somras skickades den senare till svenska hushåll genom prenumerationstjänsten Smakbox och möttes med stor entusiasm av provsmakarna. Smakboxen nådde 3.100 hushåll, vilket gör att resultatet är statistiskt säkerställt för 15 000 personer, och erhöll ett snittbetyg på 4,3 av 5 möjliga poäng. Framför allt uppskattade konsumenterna det bokvedsrökta baconets smak och att köttet är svenskproducerat. Hela 83 procent av de svarade gav Tulip Bacon 125 gram ett toppbetyg, det vill säga antigen en fyra eller femma i den framgradiga skalan.
– Det är ett ovanligt högt betyg och en av de som gick allra bäst bland de 59 produkterna som skickades ut. Tulip har medverkat i Smakbox tidigare och har då fått höra att svenskt kött och god smak är det som spelar störst roll när konsumenten väljer mellan olika bacon-produkter. Med Tulip bacon 125 gram och svenskt kött visar Danish Crown Foods Sweden att de har de verkligen har lyssnat på konsumenterna, säger Alexandra Dynebrink, säljchef på Smakbox.

Tulip bacon 125 gram säljs på ICA, Coop, Axfood och Bergendahls.