Livsmedelsbolaget Veg of Lund har tecknat avtal med Organic Food Brokers, ett etablerat säljbolag specialiserat på försäljning av livsmedel i USA. Organic Food Brokers ska etablera Veg of Lund på den nordamerikanska marknaden och arbeta med försäljningen av bolagets nya produkt potatismjölk, som kommer att säljas under varumärket DUG®.

Organic Food Brokers är ett nationellt försäljnings- och varumärkesbolag specialiserat på att lansera livsmedel i dagligvaru- och storhushållskanalerna på den amerikanska marknaden. Bolagets chef, Ross Schold, med över 20 års erfarenhet från inköps- och säljorganisation och varumärkes­utveckling, kommer att leda arbetet med att etablera Veg of Lund och dess produkter.

”Med Ross erfarenhet från livsmedelsbranschen och hans kollegor får vi tillgång till ett motiverat säljteam med stort och starkt nätverk. Detta i kombination med Ross’ djupa kunskap om varumärken och grossist- och detaljhandel gör att jag är övertygad om att han är rätt person för att etablera Veg of Lund i USA, som är en av våra strategiska marknader”, säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund. ”Ross har ett tydligt uppdrag att nu starta arbetet med vår senaste produkt, potatismjölken som kommer att säljas under varumärket DUG®. Vi har målet att inleda försäljning i USA under andra halvåret 2021 samt skapa förutsättningar för att komplettera med våra övriga produkter.”