Försäljningen av växtbaserade alternativ till kött och mjölk ökar och allt fler svenskar väljer att äta mer vego. Den butik som lyckas lyfta fram sitt växtbaserade utbud allra bäst enligt White Guide Green är Willys Luleå Storheden som vinner 2019 års Stora Vego-pris.

White guide green 2019 PÅ bilden glada och stolta vinnare från Willys i Luleå Storheden: Foto:Magnus Sandberg

– Vi är superstolta, och framförallt är medarbetarna engagerade när det gäller vegetarisk. De vill verkligen lära sig, och kunderna, mer om ett segment som bara växer hela tiden, säger Daniel Lövgren, butikschef på Willys Luleå Storheden.

Efterfrågan på hållbar mat fortsätter att öka och växtbaserade alternativ tar allt mer plats i butikshyllorna. Initiativet White Guide Green kartlägger Sveriges matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv med syfte att lyfta fram svenska matbutikers satsning på hållbarhet och miljö.

Tillsammans med Oatly har kategorin Årets Stora Vego-pris tagits fram. Priset syftar till att hylla matbutiker som på innovativa och normbrytande sätt lyfter fram sitt växtbaserade utbud. Under White Guide Green-galan i Stockholm igår korades Sveriges bästa vegobutik.

– Vi vet att vi behöver äta mer från växtriket om vi vill minska matkonsumtionens klimatpåverkan. Därför är det viktigt att butiker gör det lättare för konsumenter att ta steget mot en mer växtbaserad kost. Vi vill rikta ett stort tack till Willys Luleå Storheden och alla andra butiker i landet som lyfter fram vegoprodukter i sitt utbud och gör det enklare för konsumenter att handla klimatsmart, säger Jonas Persson-Follin, försäljningschef på Oatlys nordiska marknader.