Dagabs nuvarande VD Nicholas Pettersson har blivit rekryterad som ny VD för Willys och kommer att efterträda Thomas Evertsson den 1 februari 2024. Evertsson har valt att avsluta sin operativa karriär efter nästan 16 år inom Willys och Axfoodkoncernen.

Nicholas Pettersson kommer att överta rollen som VD för Willys från och med den 1 februari nästa år, då Thomas väljer att gå vidare till nästa fas i sin karriär efter nästan 16 år hos Willys och Axfoodkoncernen. Nicholas har varit anställd inom Axfoodkoncernen i nästan 20 år och har senast varit VD för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab sedan 2014.

– Efter att ha lett Willys på ett fantastiskt sätt har jag full respekt för att Thomas Evertsson nu väljer att avsluta sin operativa karriär på ett organiserat sätt efter årsskiftet. Jag är väldigt glad att Nicholas Pettersson är den som kommer att ta över rollen efter Thomas. Nicholas har omfattande erfarenhet inom dagligvaruhandeln och hans nuvarande roll på Dagab innebär att han har precis rätt erfarenhet för uppdraget. Nicholas är dessutom en mycket uppskattad ledare som har fokus på kunder, medarbetare och affär, säger Klas Balkow, VD och koncernchef för Axfood.

– Jag känner mig hedrad över att ha fått möjligheten att ta över efter Thomas, som har utvecklat Willys till att vara Sveriges mest rekommenderade dagligvarukedja. Att tillsammans med det otroligt duktiga teamet på Willys få möjlighet att fortsätta utveckla Willys starka position som Sveriges billigaste matkasse är en uppgift som jag ser mycket fram emot, säger Nicholas Pettersson, nuvarande VD för Dagab och tillträdande VD för Willys.

– Efter nästan 16 år på Willys har jag valt att gå vidare till en ny fas i min karriär. Jag har haft en fantastisk tid på Willys där jag som VD har haft möjligheten att leda Willys utveckling till det företag det är idag. Det är en bra tidpunkt för både företaget och mig personligen att lämna över på ett planerat och kontrollerat sätt till en enastående person. Jag är mycket glad över att det är just Nicholas som tar över rodret i början av nästa år för att fortsätta leda Willys på deras fortsatta resa, säger Thomas Evertsson, nuvarande VD för Willys.

Rekryteringen av Nicholas Petterssons efterträdare som VD för Dagab kommer att inledas omedelbart.