I dag lanserar Swedish Match XR Hallon/Lakrits, som kommer att ingå i Swedish Match ordinarie sortiment. XR Hallon/Lakrits är en vidareutveckling av den Small Batch-produkt som lanserades med samma smakkaraktär. XR Hallon/Lakrits lanseras i formatet Slim White, vilket betyder att det är en mer diskret prilla med låg rinnighet. I Swedish Match egna snusbutiker kommer en dosa att kosta 39 kronor.

– Vi har fått mycket positiv feedback från våra konsumenter på den första produkten vi lanserade med hallon och lakrits, och att nu lansera den i XR-formatet och låta den gå in i vårt ordinarie sortiment är vårt svar på det. Till skillnad från vår Small Batch-produkt kommer XR Hallon/Lakrits att ha en mindre utpräglad tobakssmak och komma i en mer diskret prilla, säger Robin Rydgren, Brand Manager.

Läs också: Livsmedelsindustrin i gemensamt hållbarhetsmanifest

I dag lanseras XR Hallon/Lakrits i Swedish Match egna snusbutiker samt på www.swedishmatch.se, och från och med den 16 september (vecka 38) kommer XR Hallon/Lakrits att finnas tillgänglig i mataffärer, bensinstationer och kiosker över hela Sverige. Den Small Batch-produkt som också har smak av hallon och lakrits kommer också att finnas kvar i Swedish Match egna försäljningskanaler.

-Tack vare vår produktutveckling har vi kunnat bli mer innovativa i våra smaksättningar de senaste åren. Hallon och lakrits är en klassisk smakkombination, och när vi experimenterade fram receptet tyckte vi att vi nådde fram till en smak som gifte sig väl med tobak. Nu har vi låtit tobakssmaken träda tillbaka något i XR Hallon/Lakrits, och hoppas att även denna version kommer att uppskattas av våra konsumenter, säger Robin Rydgren.