Målet var att minska de egna utsläppen av växthusgaser med 40 procent innan år 2020. Nu är Löfbergs i mål. Att kafferosteriet flyger mindre och ökar andelen biogasol är två åtgärder som bidragit till att Löfbergs minskat utsläppen med 50 procent per producerat ton kaffe jämfört med basåret 2005.

Läs också: Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Löfbergs.

– En milstolpe som visar hur viktigt det är att sätta konkreta mål för sitt hållbarhetsarbete. Idag är vårt rosteri i Karlstad ett av Europas mest effektiva med koldioxidutsläpp som är mindre än 0,1 ton per producerat ton kaffe, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Löfbergs.

Läs också: Löfbergs ekologiska bäst i test

I Löfbergs Hållbarhetsredovisning 2018/2019 som presenteras inom kort berättar det familjeägda kafferosteriet om fler framsteg på hållbarhetsområdet.

Läs också: Löfbergs möter framtiden på The Lobby