Lagom till sommaren lanserar familjeföretaget Di Luca & Di Luca marknadens första 2-pack med mozzarella.

-I Sverige äter vi mozzarella året runt men sommartid är den särskilt populär. Därför har vi tagit fram en mozzarella i duopack till extra förmånligt pris. Det är en säsongsprodukt som finns på marknaden under veckorna 19 till 39, berättar Pär Uggla, inköpare av färskvaror på Di Luca & Di Luca.


Mozzarellan är en av Italiens mest kända ostar. Med sin mjuka, milda smak, unika konsistens och fantastiska smältegenskaper är det lätt att förstå varför mozzarellan är så populär i Italien och resten av världen.

Mozzarella är inte en ursprungsskyddad produkt och kan därför produceras i många olika länder. Zeta Mozzarella 2-pack, 300 g, tillverkas dock i Italien och enbart av komjölk. Dessutom används ett ystenzym i stället för animaliskt löpe, vilket gör att den även är lämplig för vegetarianer.

-Vi tror att det är en produkt som passar väldigt många. Varje ost väger 100 g vilket är en perfekt portionsstorlek även för det mindre hushållet. Förpackningen är enkel att dela i mitten och vi hoppas att den även bidrar till ett lägre matsvinn, avslutar Pär Uggla.

Zeta Mozzarella 2-pack, 300 g, kostar cirka 22 kronor och finns att köpa på Ica, Hemköp samt Willys.