Paradiset City i Stockholm vann Årets Ekopris på White Guide Green-galan 12 juni. Butiken utmärker sig genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud med KRAV-märkta produkter och vägleda sina kunder till hållbara val. Bakom priset står KRAV.

– Det är enkelt, ta bort dåliga produkter från hyllan så finns det plats för ekologiska och hållbara. Prata om fördelarna så att kunderna förstår varför och använd få budskap, säger Johannes Cullberg, grundare och vd på Paradiset.

White Guide Green kartlägger för andra året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier och publicerar en guide med butikerna i samband med galan.

Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

– Att kommunicera och inspirera till hållbara val i butik är en utmaning som Paradiset City verkligen har tagit sig an! Genom att våga välja bort och sticka ut visar de vägen och inspirerar oss att välja mer ekologiskt och KRAV-märkt, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

Vinnarmotiveringen löd: 
För att ert förhållningssätt till ekologisk mat är lika kärleksfullt som rebelliskt, och för att er kompromisslösa inställning har betalat sig i form av en exceptionellt hög ekologisk försäljningsandel – och många hängivna fans!

White Guide Green är en guide för konsumenter som vill göra mer hållbara och genomtänka inköp i matbutiken. Bakom initiativet står också WWF. Utöver Årets Ekopris finns bland annat kategorierna Årets Svinnpris i samarbete med Skånemejerier, Årets Hållbara Köttpris i samarbete med Scan och Årets Hållbara Matbutik som WWF står bakom.

Mer om White Guide Green på http://whiteguidegreen.se