Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år lanserades ett helt nytt kvargkoncept, Lindahls PRO+, en krämigare kvarg med hög proteinhalt och funktionella egenskaper, perfekt både före och efter träning men också som ett mättande mellanmål. Lindahls PRO+ som är producerat i Sverige av svensk mjölk kommer nu också i en 500 g förpackning, i smakerna Naturell samt Strawberry & Lime pie.

Lindahls har sett en ökad efterfrågan på större förpackningar inom kvarg både från träningsintresserade och hälsomedvetna konsumenter och erbjuder därför nu Lindahls PRO+ i två av sina populära smaker i en 500 g förpackning. Lindahls satsning på produkter med extra protein innehåller allt kroppen behöver efter passet, matchen eller löpningen. Proteinet hjälper kroppen att lättare bygga upp musklerna och bidrar till att kroppen blir uthålligare. Dessutom får man i sig andra näringsämnen som gör gott för kroppen. 

Lindahls PRO+ som är producerat i Sverige av svensk mjölk kommer nu också i en 500 g förpackning, i smakerna Naturell samt Strawberry & Lime pie.

Lindahls PRO+ har högst proteinandel på marknaden (12-13% per 100 g) med en unik kombination av 50% snabbverkande protein (whey/vassle) och 50% protein med långsammare upptag (casein/kasein). Den har en krämigare konsistens än vanlig kvarg, inget tillsatt socker och är rik på BCAA* (7g per 100 g). 

Produkterna lanseras med ett digitalt koncept för höstens satsning med fokus på produktkännedom, smak och krämighet. Lindahls ingår sedan i våras som huvudsponsor för Toughest, nordens största hinderlopp, och tävlingarna fortsätter den 28-29 september i Göteborg. 

— Det finns många goda anledningar till att välja Lindahls PRO+. Protein från mejeriprodukter är såväl prisvärda och fullvärdiga som lättillgängliga. Lindahls PRO+ har högst proteinandel på marknaden samt en unik mix av både whey protein & casein vilket inte minst passar de som tränar regelbundet, säger Martina Pettersson, marknadschef för Lindahls.

Lindahls PRO+ finns i fyra smaker varav två, Naturell och Strawberry & Lie pie, nu finns i en större 500 g förpackning i mejerikylen på ICA, Coop, Axfood och Bergendahls i hela Sverige från och med vecka 38, 2019.

Branched Chain Amino Acid – är samlingsnamnet för de tre aminosyrorna Leucin, Valin och Isoleucin. BCAA hör till de essentiella aminosyrorna, d.v.s. de som är livsnödvändiga för oss. BCAA anses stimulerar muskelcellerna att nybilda protein samtidigt som de har en effekt som minskar nedbrytningen av muskeln.