Den 24 januari öppnar Arla Unika sin nya flaggskeppsbutik med ost-, kaffe- och vinbar i Östermalms Saluhall. Efter succén i Torvehallerne i Köpenhamn har turen äntligen kommit till Stockholm. Arla Unikas ostar har under en tid kunnat avnjutas på etablerade krogar i Sverige, men nu blir hela sortimentet tillgängligt i butiken.

Arla Unika är Arlas exklusiva ostsortiment, som nått stor framgång på krogar i både Sverige och Danmark. Historien om Arla Unika började redan 2002 när flera toppkockar ansåg att Arla, som ledande mejeri, borde försöka ta fram nya, unika smaker. Arla tog kritiken på allvar och startade utvecklingsprojektet Unika tillsammans med meriterade kockar och passionerade mejerister. Resultatet blev en serie spännande och nyskapande ostar, som vitmögel- och blåmögelost, rödkittost, hård- och färskostar samt gourmetsmör.

I dag finns drygt 30 ostar i sortimentet, bland annat blåmögelosten Hallands Himmel från Kvibille Mejeri och Femme Fatale från Troldhede Mejeri, som är senaste tillskottet i familjen Arla Unika.

– Det känns viktigt att kunna erbjuda gäster en miljö där de kan smaka på ostarna som de är, i mindre rätter och i kombination med dryck. Dessutom vill vi bidra med kunskap och inspirera våra gäster till nya kreativa sätt att använda ost som ingrediens i köket. säger Alex Racoveanu, ansvarig på Arla Unika, om den nya satsningen i Östermalms Saluhall.

Baren har 20 sittplatser och kommer att vara öppen från morgon till kväll. Morgonpigga gäster kan njuta av en härlig frukost. På lunchen serveras lättare varmrätter och sallader, vilka även finns som takeaway, och på kvällen förvandlas caféet till ost- och vinbar. Självklart finns Arla Unikas ost-, smör- och tillbehörssortiment att köpa i butiken. I framtiden ska baren även ge plats för spännande gästspel och andra kreativa smakmöten. Arla Unika är just nu i full gång med att rekrytera sommelier, kock, barista och ostexpert till baren och butiken i Östermalms Saluhall.

Läs också: Vad vi tidigare skrivit om Arla