Coca-Cola i Sverige inleder samarbete med badmintonspelaren Ashwathi Pillai som ambassadör för sportdrycken Powerade. Den 18-åriga talangen har bland annat vunnit guld i ungdoms-OS och nu ligger fokus på att kvala in till OS i Tokyo 2020. Samarbetet med Powerade löper fram till årsskiftet 2020 och kommer att aktiveras i olika sammanhang.

Ashwathi Pillai har vunnit flera nationella och internationella juniortävlingar och tävlar från och med den här säsongen på seniortouren för att kvala in till OS.

– Att ha Ashwathi Pillai som ambassadör för Powerade är fantastiskt. Hon är en ung och lovande idrottsstjärna som vi tror starkt på och som vi gärna förknippar Powerade tillsammans med, säger Cecilia Lindau, senior brand manager på Coca-Cola AB.

Powerade är den officiella sportdrycken vid flera av världens största idrottsevenemang. Sedan 1988 har sportdrycken bidragit med att återställa OS-deltagarnas vätskebalans.

Ashwathi Pillai

– Det är väldigt motiverande att Powerade tror på mig och att jag får vara en del av deras satsning inför OS i Tokyo. Jag ser fram mot att representera Powerade både på och utanför planen, säger Ashwathi Pillai.

Coca-Cola har varit officiell sponsor för OS sedan 1928 och förlängde nyligen sponsorskapet fram till 2032 – ett historiskt långt sponsorskap på 104 år.

Om Ashwathi Pillai
Ashwathi Pillai är 18 år, uppvuxen i Indien och flyttade till Sverige som tioåring. Hennes hemmaklubb är Täby Badmintonklubb och hon representerar även Team Skælskør i Danmark. Ashwathi Pillai tog guld vid Youth Olympics 2018 i Team Mixed.