Chavin Languedoc Cuvée Réserve 2022 debuterar som det senaste tillskottet i Systembolagets fasta sortiment. Ett terroirdrivet vin som förkroppsligar den sydfranska solens charm och fräschör.

Chavin Languedoc Cuvée Réserve 2022
Chavin Languedoc Cuvée Réserve 2022

I en marknad där innovation är nyckeln till framgång, introducerar Chavin sitt senaste mästerverk – Chavin Languedoc Cuvée Réserve 2022. Detta vin, vars terroir är rotad i de soliga sluttningarna av Languedoc, bjuder på en härlig blandning av sydfransk fruktighet och havets svalkande brisar. Med en harmonisk kombination av klassiska druvsorter som marsanne, roussanne och viognier, är detta vin en resa genom de sydliga landskapens smaker.

Chavin Languedoc Cuvée Réserve är en hyllning till Languedocs vintradition och den förfinade konsten att odla och framställa vin. Odlade i närheten av Narbonne, där de sydfranska bergen möter havsvindarna, druvorna fångar essensen av sitt terroir. Denna blend av 60% marsanne, 30% roussanne och 10% viognier, skördas med omsorg nattetid för att bevara sin arom och fräschör.

Vinet, som präglas av vita blommor, citrus och färska örter, är en balansakt mellan fruktighet och mineralitet. Det är en njutning för alla sinnen och en perfekt ackompanjemang till rätter med fågel, fisk och skaldjur. Dess mångsidighet sträcker sig även till grillade rätter och anrättningar med lite sötma.

Linda Skalberg, produktchef på Spring Wine & Spirits, uttrycker sin glädje över samarbetet med Chavin och introduktionen av detta ursprungstypiska vin på den svenska marknaden. Med en passion för hållbarhet och en djup förståelse för vinets värld, är Chavin ett utmärkt tillskott till den svenska vinmarknaden.

Chavin, grundat av entreprenören Mathilde Boulachin, är en banbrytande kraft inom vinindustrin. Med sitt säte i Languedoc, strävar de efter att förena tradition med innovation och hållbarhet. Deras viner, som omfattar några av Frankrikes mest soliga appellationer, är inte bara ekologiskt certifierade utan transporteras även med tanke på miljön.

Chavin Languedoc Cuvée Réserve är inte bara ett vin, det är en berättelse om passion, tradition och hållbarhet som fångas i varje droppe.

Chavin Languedoc Cuvée Réserve 2022 | Art.nr: 2815 | Pris: 119 kr | 750 ml | 13 % vol | FS

Text: Redaktionen – Butiksnytt