City Gross ska satsa på sitt lågpriskoncept – Cash. Blir det lyckat är planen expansion. ”Jag ser stor potential”, säger affärsområdeschef Daniel Forss.

Lågpristrenden har vuxit sig starkare i dagligvaruhandeln. Willys presterade överlägset bäst tillväxt av de stora aktörerna 2018 och kedjor som Lidl, ÖoB och Rusta är på offensiven.

Nu ska City Gross – med sitt koncept City Gross Cash – ge sig in i lågprismatchen på allvar.

– Lågpris är hett och vi ser ett växande intresse för att handla billigt, säger Daniel Forss.

Men den initiala satsningen sker på bekostnad av City Gross-butiken i Hyllinge, vägg i vägg med dagens enda City Gross Cash. Vikande kundströmmar och en förändrad inriktning från fastighetsägarna har gjort läget ohållbart.​

– Handelsområdet kommer att gå mer mot lågpris och Cash-­butiken har utvecklats betydligt bättre än sin systerbutik. Samtidigt har Cash hela tiden varit tvungen att ta hänsyn till City Gross, vilket har hämmat utvecklingen. Nu ska det bli ändring på det. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra nu när vi kan agera mer fritt.

City Gross Cash definieras i grunden som en avskalad stormarknad med bulkvaror och storförpackning tillgängliga för storhushåll och partihandel till låga priser. Så ska det fortsätta.

– Vi ska ha en prisbild som utmanar de allra billigaste handlarna, slår Daniel Forss fast.

Lyckas satsningen i Hyllinge ser han en bredare utrullning.

– Ingenting är bestämt, men gör vi det bra får vi se vad styrelsen tycker. Jag ser absolut en potential att rulla ut konceptet och nå fler kunder som vi inte når med City Gross i dag. Ett ben i lågprissegmentet är ett bra komplement till City Gross och Eko, säger Daniel Forss.

City Gross-butiken på Hyllinge, som under lång tid under 90- och 00-talet var Sveriges största dagligvarubutik, stänger den 31 oktober. En gång Sveriges största matbutik – nu stänger City Gross trotjänaren