Uber Eats inleder partnerskap med Stockholms Matmarknad och Ica Ynglingagatan för att erbjuda leverans avd högkvalitativa råvaror. Partnerskapen innebär bland annat att det går att beställa råvaror till färdiga recept för att kunna laga och äta klassiska rätter från Sturehof hemma.

Dessutom kan fika, snacks, godis, frysvaror, torrvaror och mejeriprodukter levereras hela vägen till dörren. Satsningen på matkassar i Stockholm är första steget mot att utöka Uber Eats utbud. Just nu erbjuds hemlevererade matkassar från två restaurangpartners och inför jul går det bland annat att beställa en särskild julkasse från Sturehof.

– Vi är väldigt glada att nu kunna tillhandahålla den här tjänsten för restauranger, matbutiker och konsumenter. Vi har länge sett en efterfrågan på den här typen av varor på vår plattform och hoppas och tror att partnerskapen med Stockholms Matmarknad och Ica Nära Ynglingagatan blir startskottet på något stort, säger Henrik Berglin, operativ chef på Uber Eats i Sverige.

Partnerskapen innebär bland annat att det går att beställa hem råvaror till klassiska recept från Sturehof, en av Stockholms mest anrika restauranger. I början på december kommer också en särskild julkasse att släppas så att stockholmarna kan fira en traditionell Sturehofjul i sitt eget hem.

– Det här är ett viktigt steg för en restaurang med över hundra år på nacken. Vi fortsätter göra det vi gör bäst, det vill säga maten, och Uber Eats hjälper oss att dela matglädjen med fler. Det är ett ypperligt sätt för oss att bredda vår affärsverksamhet samtidigt som stockholmarna kan lära sig att laga våra välkända rätter på förstklassiga råvaror, säger Christian Stolpe, ansvarig för Stockholms Matmarknad.

Dessutom går det nu att beställa fika, snacks, godis, frysvaror, torrvaror och mejeriprodukter från Ica Nära Ynglinggatan direkt i Uber Eats app. Matkassarna är tillgängliga för leverans på Södermalm, City, Vasastan, Gamla stan och Kungsholmen i Stockholm.