När McDonald’s nya vegetariska burgare Crispy Cheese lanserades i november dröjde det inte lång tid innan lagret var tömt. Merparten av landets drygt 200 restauranger hade sålt slut på den nya burgaren redan två veckor efter lanseringen. Nu är den krispiga nyheten tillbaka efter det tillfälliga uppehållet.

Med smakupplevelsen i fokus har McDonald’s tagit fram den vegetariska burgarnyheten Crispy Cheese i samarbete med Arla. När produkten lanserades på menyn i slutet av november överträffade den alla förväntningar och restaurangerna kunde inte mätta den stora efterfrågan som fanns bland gästerna. Men nu kan alla burgarälskare andas ut när den åter är tillbaka på landets restauranger.

Läs också: Crispy Cheese till burgarfamiljen

­- Jag är oerhört glad över att vi återigen kan servera våra gäster deras nya favoritburgare Crispy Cheese, men också för det väldigt positiva bemötandet vårt burgartillskott fick vid lanseringen. Med ambitionen att 50 procent av proteinet som serveras på McDonald’s i Sverige ska vara kyckling, fisk eller vegetariskt år 2020 är det viktigt att vi kan erbjuda populära alternativ, säger Staffan Ekstam, Marknadsdirektör på McDonald’s Sverige.

Den nordiskt producerade hantverksosten som utgör proteinet i burgaren är tillverkad av mjölk från Arlagårdar och osten finns exklusivt på McDonald’s i Sverige. Försäljningsprognosen var initialt alltför försiktig och i med att produktionen av osten tar tre månader var restaurangkedjan tvungen att vänta in nästa leverans.

– Vi sålde över 150 000 burgare första tio dagarna, vilket var långt mycket mer än vad vi räknat med. Vi behövde helt enkelt pausa för att komma ifatt med produktionen. Osten är ett riktigt mathantverk som lagras i tre månader och därför har det tagit lite tid. Det är förstås olyckligt att vissa gäster inte fick möjlighet att testa Crispy Cheese från början, men nu får de en ny chans när succén är tillbaka, fortsätter Staffan Ekstam.

Namnet på burgaren kommer ifrån den krispigt friterade ytan, som tillsammans med ett mjukt tuggmotstånd, karaktäristiskt gnissel och en perfekt sälta ger en fantastisk smakupplevelse.