Nu lanserar Loka årets nyhet: Rött Äpple Päron. Inspirationen kommer från svenska fruktträdgårdar och drycken passar bra till mat men fungerar lika väl som törstsläckare on-the-go. Loka Rött Äpple Päron finns i servicehandeln från vecka 2 och i dagligvaruhandeln från vecka 4.

Loka har tagit fram en klassisk och uppfriskande smak som är inspirerad av svenska fruktträdgårdar. Balansen mellan våra två mest älskade svenska frukter skapar en ny klassiker bland törstsläckare. Kolsyrat vatten på flaska ökar stadigt eftersom konsumenterna föredrar något gott och fräscht utan kalorier eller sötningsmedel.

– Lokas nya smak är en balanserad frisk och fräsch smak med både syrliga och fruktiga äppeltoner avrundade med den krispiga och söta päronsmaken. Loka Äpple Päron passar bra till mat men är även perfekt som törstsläckare on-the-go, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria drycker.

Kolsyrat vatten på flaska ökar, framför allt smaksatt kolsyrat vatten. Undersökningar visar att den främsta anledningen är att konsumenterna väljer bort den söta läsken för att få en frisk och fräsch törstsläckare utan kalorier eller sötningsmedel. Det är lika många män som kvinnor som dricker kolsyrat vatten och i alla åldrar.

Loka Rött Äpple Päron finns i servicehandeln från vecka 2 och i dagligvaruhandeln från vecka 4. I dagligvaruhandeln kommer Loka Rött Äpple Päron att finnas som 50 cl PET (ca 10 kr), 150 cl PET (ca 11 kr) samt multipack 12×33 cl PET (ca 42 kr). I servicehandeln lanseras den på 50 cl PET (ca 20 kr).

Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, har sitt ursprung i hälsokällan med samma namn i Bergslagen. Hit har människor har vallfärdat i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.