Guldhavens svenskodlade regnbågslax har gradvis ökat i popularitet och är nu ett vanligt val på många restauranger runt om i landet. Nu tar den svenska regnbågslaxen från Guldhaven plats i frysdisken. Med en smak som är både mild och elegant passar den lika bra till vardagsrätter för familjen som till helgmiddagen med gästerna.

Guldhavens Svensk Regnbågslax är stolt märkt med ”Från Sverige” och har blivit grönlistad i Fiskguiden av Världsnaturfonden (WWF). Produkten finns nu tillgänglig i frysdisken för dem som vill avnjuta en hållbar svenskodlad fisk tillsammans med familjen.

Nu lanseras Guldhavens svenskodlade regnbågslax i portionsbitar i frysdisken. Dessa bitar behåller sitt saftiga kött och håller ihop under tillagningen tack vare att de har skinnet kvar och är jämnt tjocka. Med sin milda och eleganta smak utmanar regnbågslaxen både vanlig lax och torsk som det perfekta valet för vardagsmåltiden.

Emma Gabrielsson, Vice VD på Guldhaven, delar med sig av företagets entusiasm: ”Vi ser ett ökat intresse för regnbågslaxen, och det är helt förtjänt. Den är fantastiskt god och enkel att tillaga. Många upplever dess milda fisksmak, likt röding, vilket gör den till en favorit för hela familjen.”

Guldhaven, grundat 1992 som ett familjeföretag i Kalix, är stolta över att äga hela kedjan från fisk till färdig produkt. Regnbågslaxen är hållbart odlad av Guldhaven och lokala samarbetspartners i Norrland, vilket ger full insyn i hela processen. Emma fortsätter: ”Vi är stolta över att kunna erbjuda Guldhavens svenskodlade regnbågslax i frysdisken. Med lång erfarenhet och stor passion för hållbarhet vill vi vara föregångare för högkvalitativa produkter inom den ansvarsfulla svenska fiskeindustrin.”

Guldhavens Svensk Regnbågslax med skinn, i form av frysta portionsbitar, finns nu listad på ICA. Handlarna kan beställa produkten från vecka 40 till ett rekommenderat försäljningspris på 129 kr. Fler produkter från Guldhavens sortiment kommer snart att vara tillgängliga.

Om Guldhaven: Guldhaven är ett svenskt familjeföretag grundat i Kalix 1992. Med passion för fiske, förädling och ett hållbart hav strävar företaget efter att tillvarata lokala fiskråvaror på ett optimalt och hållbart sätt. Med lång erfarenhet och stor passion strävar Guldhaven ständigt efter att innovera och bredda tillgången av hållbar svensk sjömat på den svenska marknaden. Läs mer om företagets hållbarhetsinitiativ och samarbeten på guldhaven.se.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt