Luciafirandet och årets alla luciatåg närmar sig. Oftast består de svenska luciatågen av de klassiska julfigurerna men det har börjat dyka upp nya. I år lanserar Pressbyrån en helt ny figur som vi inte har sett förut, en saffransgul dräkt med russin på, lussekattsdräkten för alla barn som längtar efter att testa något nytt den 13 december.

– Vi på Pressbyrån har länge funderat över varför pepparkakan varit ensamt bakverk i luciatågen. Lussekatten är ju självskriven på Lucia och borde såklart också synas i tågen. Därför gjorde vi slag i saken och tog i år fram vår egen lussekattsdräkt som under december månad kan köpas i alla våra Pressbyråbutiker runt om i landet, säger Lennart Schultz, kommunikationschef på Pressbyrån.

I år får alltså lucia, tärnor, stjärngossar och pepparkakor en ny kompis i lussekatten. Lussekattsdräkten säljs i limiterad upplaga på Pressbyråns samtliga 300 butiker. Den kostar 199 kr och passar barn i åldern 5-9 år. Säljstart från och med december och så långt lagret räcker. En egen julsång ”Saffransbagare” har även komponerats som en hyllning till lussekatten. Texten medföljer lussekattsdräkten.